.

Lviv Turu

Lviv Turu

Lviv-Turu
1.Gün: 22.12.2021 Çarşamba / 4. Gün: 25.12.2021 Cumartesi

...

x

Lviv-Turu
1.Gün: 22.12.2021 Çarşamba / 4. Gün: 25.12.2021 Cumartesi

1.Gün: 22.12.2021 Çarşamba İstanbul – Lviv

1.Gün :İstanbul / Lviv
Saat 11.00 de havaalanında buluşuyoruz. Pegasus Havayolları 13:25 tarifeli seferi ile yolculuğumuz başlıyor ve 14:25 te Lviv’e ulaşıyoruz.
Kent merkezinde yer alan otelimize transferimizle odalarımıza yerleşiyoruz. Sonrasında keyifli kent turumuz başlıyor.

Çikolatası ve kafeleriyle meşhur kentin sokaklarını ve meydanlarını rehber eşliğinde geziyoruz. Lviv çok ilginç temaya ve dekorasyona sahip mekanların olduğu bir kent. “Gaz Lambası” isimli müze-pubda hem içkinizi yudumlayabilir hem de tarihi dekoru içinde gaz lambaları hakkında her şeyi öğrenebilirsiniz. Her katı ayrı konseptte dizayn edilmiş “Efsaneler Evinde” bir hapishane hücresi içinde kahve içebilir veya çatıda yer alan arabaya binip kenti seyredebilirsiniz (bacanın içine girip, şans parası atmayı unutmayınız). Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun yönetiminde kalan Lviv, Gotik ve Rönesans üslubunda yapılmış, günümüzde hemen hemen tamamı korunmuş binalarıyla şirin bir Orta Avrupa kenti. Rus yönetiminde hemen hiç kalmamış olan kent, Ukrayna’nın bambaşka bir yüzünü oluşturuyor. Panoramik turumuzda farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, “aslanlar kenti” adıyla anılan Lviv kentinin opera binasını, ünlü Maria Zankovetska Tiyatrosu’nun binasını, Svobada Meydanı’nı, uzaktan Lviv Kalesi’ni, St George Yunan-Katolik Katedrali’ni, Cizvitlerden kalma Aziz Petrus ve Pavlos Kilisesi’ni, Dominiken Katedrali ve Manastırı’nı, Katedral Meydanı’ndaki Boim Şapeli’ni, Rynok Meydanı’nı görecek ve kentin farklı yüzleri hakkında fikir sahibi olacağız.

2.Gün: 23.12. 2021 Perşembe - Lviv
Trans Karpatya Turu
Kahvaltımızın ardında sabah 07:30 da Karpat Dağlarına yapacağımız gezide İlk durağımız St. Miklos Kalesini gezmek için Chinadievo Kasabası. 14. Yüzyıldan kalma St. Miklos Kalesi; ilginç tarihi ve gizli tünelleriyle ortaçağın tüm özelliklerini taşıyor (giriş ücretleri tura dahildir).
İkinci durağımız, 15. Yüzyıldan kalma St. Martin Kilisesinin de bulunduğu Mukachevo kenti. Tarihi kilise, saray ve kent gezimiz sırasında ayrıca “Honey House” isimli ünlü bir tatlı evini de ziyaret ediyoruz. Burada tadacağınız; 4 çeşit bal, 2 çeşit bal likörü, 1 şifalı bal likörü ve 1 polen İKRAMIMIZDIR.
Üçüncü Durağımız Beregovo isimli bir Macar kasabası. Evet yanlış duymadınız, Ukrayna sınırları içinde tümüyle Macar kültürüne sahip ve Macarca konuşan bir kasabayı ziyaret edeceğiz. Beregovo kasabası; 1370 tarihli All Saints Kilisesi, 15. Yüzyıldan kalma Katedrali ve benzeri sadece Yeni Zelanda’da bulunan 1600 mt derinden kaynayarak yüzeye ulaşan şifalı termal suları ile de meşhur.

Ayrıca Karpatya bölgesinin ünlü şaraplarını tatmak için şarap evi ziyaretimiz var. Tadacağınız şaraplar İKRAMIMIZDIR. Otele dönüş ve geceleme.

3.Gün: 24.12.2021 Cuma Lviv
Sabah kahvaltısının ardından serbest gün . Dileyen misafirlerimizle ile Eczacılık Müzesi, Çikolata Fabrikası Satış Mağazası, Ermeni Katedrali ve Arsenal (silah deposu) Turu’na katılabilecekler Turumuzda yüzlerce yıl önce insanların hastalıklarına nasıl şifa bulunduğunun gösterildiği Eczacılık Müzesi’nin ardından Lviv’de yıllardır farklı görüşlerden siyasi mahkûmların hapsedildiği meşhur zindanları ziyaret edecek, ayrıca meşhur silahlıkları göreceğiz. Gezimiz Kars’ta bulunan Ünlü Ani Ermeni Kilisesi’nin bir eşi olan Lviv Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ederek devam edecek. Muhteşem freskleri olan bu kiliseyi gezdikten sonra dünyaca ünlü Lviv çikolatalarının satıldığı fabrika satış mağaza zincirlerinin en ünlü ve dört katlı satış merkezine giderek bir kahve molası vereceğiz. Dileyen misafirlerimizle Lychakiv Mezarlığı Turu’nu gerçekleştireceğiz. On altıncı yüzyıla kadar kimsesizler mezarlığı olarak kullanılan ve on sekizinci yüzyıldan itibaren siyasetçilerin, sanatçıların, varlıklı ailelerin defnedildiği, günümüzde “tarih ve kültür müzesi” kapsamına alınan toplam 42 hektarlık bu mezarlıkta önemli heykeltıraşların tasarlayıp yaptıkları muhteşem güzellikteki mezar anıtlarını göreceğiz. Yüzlerce yıllık ağaçları, kuş sesleri ve dingin ortamın her biri olağanüstü bir ustalığın eseri olan mermer heykellerle buluştuğu, film setini andıran bu mekânda Ukrayna, Polonya ve Rusya tarihinden önemli olayları da anma imkânı bulacağız. Sonrası serbest zaman. Daha sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otelimize döneceğiz

4. Gün: 25.12.2021 Cumartesi Lviv – Istanbul

Kahvaltı sonrasında serbest zaman ( saat 12:00 dan önce otelden çıkış işlemlerimizi yapıyoruz. Bagajlarımızı otelde ayrılmış odaya bırakacağız) uçuş saatimize kadar kenti gezebilir ve hediyelik alışverişimizi yapabiliriz. Saat 14:00 da otellimizde buluşarak havaalanına hareket ediyoruz. 16:20 Pegasus havayolları uçuşuyla saat 18:55 te İstanbul’a ulaşıyoruz. Vize yok, Pasaport gerekmiyor . Yenilenmiş TC kimlikleri Aşı veya PCR test gerekiyor !!!!!


Turdan 72 saat öncesi ve tur dönüşünde PCR Test Gerekmektedir. Ancak Çift Aşısı olan ve 2. Aşının üzerinden 14 Gün Geçen Misafirlerimiz için PCR test gerekmemektedir.

Ücrete Dahil Olan Hizmetler
• Pegasus Hava Yolları ile İst- Lviv- İst gidiş/dönüş Uçak bileti,
• Şehir Merkezi otelde 3 Gece 4 gün Kahvaltı dahil konaklama,
• İlk gün Lviv Şehir Turu ve ikinci gün Karpatlar , üçüncü gün Şatolar Turları
• Tadımlar ,
• Havalimanı - Otel - Havalimanı transferleri,
• Türkçe Rehberlik Hizmeti,
• Seyahat sigortası

FİYAT SORUNUZ

Turlar